Club sandwich
Mackornas macka Club sandwich i Jimmy’s tappning är en riktig höjdare. Mellan frasiga surdegsbröd varvas stekt kyckling, hemgjord dijonnaise, knaprigt bacon och krispiga grönsaker.
-
Stekt kyckling
600 g kycklingbröst (med skinn)
2 klyftor vitlök
salt
olja, till stekning
bröd
12 skivor surdegsbröd (formbröd)
1 klyfta vitlök, pressad
olja
salt
Dijonmajonnäs
3 ägg, gulan
2 tsk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
3-4 dl matolja
salt
Tillbehör
1 rödlök, tunt skivad
8 skivor bacon
4 tomater, tunt skivade
1 romansallad, grovt skuren
Lägg i inköpslista
-
Kyckling
Sätt ugnen på 125 grader.
Salta kycklingen och bryn i stekpanna med olja och vitlök. Se till att skinnet blir krispigt. Fortsätt tillaga kycklingen i ugnen tills den är helt genomstekt (70 grader innertemperatur). Låt vila innan den skärs upp.
Bröd
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bröden på bägge sidor med olja och vitlök. Salta lätt. Rosta i ugnen 5-6 minuter tills de fått färg. Låt svalna.
Lägg ut bacon på en bakpappersklädd plåt och tillaga 5-6 minuter i ugnen, 250 grader. Låt svalna.
Dijonmajonnäs
Blanda äggula, vinäger och senap. Vispa i oljan försiktigt,börja droppvis för att sedan hälla i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt.
Fördela alla ingredienser mellan bröden, dela och fäst med en träpinne.