Bergslandskap med sjö och ö i förgrunden, träd och gräs i naturen.

Club sandwich

Mackornas macka Club sandwich i Jimmy’s tappning är en riktig höjdare. Mellan frasiga surdegsbröd varvas stekt kyckling, hemgjord dijonnaise, knaprigt bacon och krispiga grönsaker.

  • Stekt kyckling

    • 600 g kycklingbröst (med skinn)

    • 2 klyftor vitlök

    • salt

    • olja, till stekning

    bröd

    • 12 skivor surdegsbröd (formbröd)

    • 1 klyfta vitlök, pressad

    • olja

    • salt

    Dijonmajonnäs

    • 3 ägg, gulan

    • 2 tsk vitvinsvinäger

    • 2 msk dijonsenap

    • 3-4 dl matolja

    • salt

    Tillbehör

    • 1 rödlök, tunt skivad

    • 8 skivor bacon

    • 4 tomater, tunt skivade

    • 1 romansallad, grovt skuren

    Lägg i inköpslista

  • Kyckling

    1. Sätt ugnen på 125 grader.

    2. Salta kycklingen och bryn i stekpanna med olja och vitlök. Se till att skinnet blir krispigt. Fortsätt tillaga kycklingen i ugnen tills den är helt genomstekt (70 grader innertemperatur). Låt vila innan den skärs upp.

    Bröd

    1. Sätt ugnen på 250 grader.

    2. Pensla bröden på bägge sidor med olja och vitlök. Salta lätt. Rosta i ugnen 5-6 minuter tills de fått färg. Låt svalna.

    3. Lägg ut bacon på en bakpappersklädd plåt och tillaga 5-6 minuter i ugnen, 250 grader. Låt svalna.

    Dijonmajonnäs

    1. Blanda äggula, vinäger och senap. Vispa i oljan försiktigt,börja droppvis för att sedan hälla i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt.

    2. Fördela alla ingredienser mellan bröden, dela och fäst med en träpinne.